JAG HAR TRE PROBLEM

2010-06-29, 13:03:03 / Kategori: Mitt liv
Tre stora problem!

Problem 1:
En blogg med tråkig design och header = inte lika rolig att läsa.

Problem 2:
En blogg med endast webcam bilder = inte särskillt kul.

Problem 3:
En bloggare som knappt har internet = en dålig bloggare.

Lösning 1:
Har en syster som är bra på sådant, kanske man ska be henne om hjälp?

Lösning 2:
Har en kamera som ligger på sängen..i Sverige. Mamma kan du posta den?

Lösning 3:
Var lite mer vågad hemma och använd internet iaf en gång om dagen. Det blir ett inlägg om dagen tills jag har fått mitt norska personnummer och kan skaffa mig mitt egna internet!

NEJ JAG HAR INTE DÖTT BARA VARIT UTAN INTERNET I FEM DAGAR!

2010-06-29, 10:38:40 / Kategori: Dagens outfit
Usch, jag hatar att inte ha internet! Helt sjukt frustrerande! Och det har ju hänt en del grejer sen sist!

Fredagen, dvs midsommar spenderades hemma med lax, gräddfil, potatis och två öl med min kära syster. Vi såg på big bang theory och hade det allmänt mysigt.

På lördagen var det utgång, och eftersom att det var pride var vi tvugna att ta oss en runda bland tälten. Men innan dess jobbade jag utan syrran för första gången i butiken! Det var spännande, och gick väldigt bra!

Söndag, bakis, inget intressant att meddela från den dagen.

Imorgon ska jag jobba själv, och då menar jag inte utan cecilia, utan helt fakking själv i djuraffären! Och eftersom att hon kommer vara i studion hela dagen, är det osäkert om jag ens kommer få tag på henne om jag har frågor!


Här är något jag hade på mig en av dagarna iaf!

Nu sitter jag på Kims jobb och ska börja jobba. Wish me good luck!

Men hur ska ni spendera er dag? Vad har ni gjort den tiden jag varit borta?

FUCK ME FUCK YOU

2010-06-24, 19:48:12 / Kategori: Mitt liv
Asså seriöst. Vart var Buffon? Vem tänkte vad när dom satte in den andra målvakten?! Visst var han ögongodis och gjorde några snygga räddningar men...VAFAN?!



Nu är det dags för mig att förflytta mig till sängen. Ska se dem tre nyaste avsnitten av True Blood och sen blir det lite tsubasa chronicles innan jag sover. Fy fucking fan för fotboll.


LÄR INTE BLI MER IDAG!

2010-06-24, 14:44:40 / Kategori: Mitt liv
Nu ska vi snart dra härifrån. Jag ska kolla matchen, kim ska ha träning. Får se om jag lyckas roffa år mig internet någon gång hemma. Annars får ni ha en jävligt bra dag så hörs vi imorgon!

WATSKEBURT IN DE SCHUUR?

2010-06-24, 13:53:36 / Kategori: Mitt liv
Tagga tagga tagga tagga. Planen för min dag är att sitta på en bar och se italienmatchen, för att sedan cykla hem med min kära syster. Kvällsplaner? Typ Big Bang theory och True Blood kan jag tänka mig.

Mitt liv är så himla varierat! Imorgon är det dock äntligen löning. Vad ska ni göra på löningshelgen? Ta det lugnt eller fakka ur?

Jag ska jobba för första gången utan cecilia på djuraffären på lördag, så jag tar det väldans lugnt på fredag för att sedan fakka ur på kvällen på lördag.


Från förra sommaren, jag va helt trasig om man säger så

ITALIEN IDAG!!!!!!

2010-06-24, 11:42:52 / Kategori: Dagens outfit
Oh my god. Idag spelar italien, och vinner dem inte får dem inte fortsätta i VM! Förstår ni vad det innebär?! Nej jag trodde inte det.

Jag är halvitaliensk, och VM is my thing.

Men nu måste jag jobba, är hos Kim idag igen. Skriver mer så fort jag får tid!


Mycket kläder, men vad hamnar man på..? Basic basic

RULE, BRITANNIA!

2010-06-23, 17:27:33 / Kategori: Mitt liv
Kollar på englands matchen med Kim och hennes vän Gunnar på jobbet. Eller just nu tog jag en paus för att skriva lite, vill veta hur det går. Hör massa skrik från det andra rummet!



Ikväll blir det Big Bang Theory, men ska verkligen försöka sova tidigt idag! Somnade runt halv ett igår, och vaknade tre minuter innan vi skulle till jobbet. Galet!

Sitter och kalkulerar min lön..vet ni att 115 är standard i norge? I timmen det vill säga, men det kommer man inte långt på när hyrorna ligger runt 4000 i månaden! Suck. Jag vill hitta något riktigt jävla billigt! Så att jag kan leva livet också!

Fast, på kims jobb, om jag gör bra ifrån mig, och når mål varje dag i månaden, får jag enligt statistiken 80 000 NKr i månaden. Men let's not get our hopes up.

Vad gör nu just nu? Haft en bra dag?

NUMRET ER IKKE I BRUK

2010-06-23, 15:54:13 / Kategori: Mitt liv
Eller hur fan det stavas! Går inte så jävla bra haha, men det går iaf bättre och bättre för varje samtal, trots att inga möten är bokade än. Och om inget annat, blir jag bättre på språket!

Min kära mor har dock flera visdomsord, och det jag lever på nu är "om du inte frågar, så har du redan nej. Så allt nytt du kan få är ja.". Positivt, JA.

Kämpa, kämpa, kämpa! men snart är det match!

PÅ KIMS JOBB

2010-06-23, 13:50:02 / Kategori: Dagens outfit
Jag hatar att varken ha fri tillgång till internet eller min kamera! Nu sitter jag iaf på kims jobb, eller ska jag säga på mitt andra jobb och ringer. Jag sitter och bokar (eller försöker iaf) möten över telefon. Som tur är har jag vana i det eftersom att jag jobbat med telemarketing i ett halvår, men det är svårt eftersom att jag inte är van med just den här grejen, det här ämnet, att boka!

Men som vi vet, övning ger färdighet! Ska försöka skriva ett lite roligare inlägg när vi kommer hem. Ska se englands matchen här på jobbet (om ni minns så är kim super englands fan!)

Men hur har ni det? Njuter ni av solen?



Lite dåligt, lös skjorta och svarta stuprör iaf!

HUR SKAFFAR JAG NORSKT PERSONNUMMER?

2010-06-22, 17:11:51 / Kategori: All hjälp till Norge
Innan jag kom till norge, visste jag inte om detta, men som tur var har jag en syster som har gått igenom allt det här före mig.

För att få ett norskt personnummer behöver du ett personbevis. Detta begär du från skatteverket. Du kommer få ett utdrag om folkboföringsuppgifter där det står ditt namn, personnummer och din adress i Sverige.

När du väl är i norge tar du med dig det pappret, samt ditt pass och går till Lingningskontoret eller Skattekontoret. Där behöver du fylla i dina uppgifter. Adressen du bor på i norge, vart du bodde tidigare, och om du redan har arbete fyller du i lite om detta.

Så fort du har fått arbete i norge är det också viktigt att gå tillbaka till skattekontoret och fylla i en skattesedel.

Om du inte gör allt detta, dvs om du inte folboför dig i norge så kommer du inte få någon sjukfärsäkring eller liknande. Detta gäller även om du skadar dig på arbetsplats och liknande. Du kan fortfarande bo och arbeta i norge, och då får du bara betala 22% i skatt istället för 36% (inte alltid så högt, men däromkring) som det är i norge.

Fördelen med att betala så hög skatt är att innan sommaren så får du ut väldigt mycket pengar. Du får alltså tillbaka väldigt mycket av skatten, så se det som ett sparande!

För att få samma rättigheter som gemene norsk är det väldigt viktigt att du gör detta så fort som möjligt! Tyvärr fixade jag mitt så sent och får därför vänta mellan två till tre veckor för att få mitt nya ID.

Hoppas det här var hjälpsamt! Nu ska jag fixa lite grejer innan jag cyklar till jobbet för tredje gången idag!

FUCK FUCKETI FUCK FUCK

2010-06-22, 16:13:43 / Kategori: Mitt liv
Jag måste tyvärr bekräfta att du har stenkoll på dina prylar. Kameran LÅG mycket riktigt på din säng...

Min kära mor läste det föregående blogginlägget, och bekräftade. Fan! Hur löser jag det här...? Webcam bilder can only do so much. Med posten..? Pappa, marie och isac skulle iofs kanske komma förbi om två veckor...hmm måste kolla upp det!

Men men! Är inte alls trött efter dagens cykelturer. Vill dock slita ner mig så mycket som möjligt så att jag klarar att somna ännu tidigare ikväll. Jag har gått från halv fem, till två och igår var det runt halv ett, ett. Snart så!

Nu ska jag skriva ett mail till min bästa vän Erik som bor i Holland innan jag cyklar tillbaka för att möta upp cissi igen. Bara för att hon ska få sällskap hem, aint I a doll?


GLADIATOR, TURKOST, CYKEL

2010-06-22, 11:18:21 / Kategori: Dagens outfit
AHOY! Kunde inte uppdatera igår pga no internet, men jag är här nu! Har haft en jobbig morgon!

Gick upp klockan åtta för att jag skulle cykla med syster till jobbet. Skulle fixa norskt personnummer, men glömde pappret jag skulle ha med mig.

Om du ska flytta till norge och vill ha norskt personnummer
(för att få samma rättigheter som norrmännen, sjukvård osv) måste du ha ett personbevis. Detta begär du att få från skatteverket. Det fungerar alltså inte med pass/id. Skriver ett längre inlägg om det senare.

Jag glömde iaf mitt papper, fick cykla hem igen (tar en halvtimme dit) och nu har jag målat på turkost på tånaglarna för att inviga mina gladiatorsandaler.

Det finns en risk att jag glömde min kamera på sängen i Sverige...hittar den inte i väskan!!!!

Så det blir cambilder! Några planer för dagen? Jag kommer sammanlagt få 3 timmars cykeltur idag...




BLACK IS BACK

2010-06-20, 16:38:20 / Kategori: Mitt liv
Godmorgon! Idag väckte cissi mig halv åtta för att vi skulle sjunga för kim som fyller år idag. Hon fick presenter, och därefter gick jag och la mig igen.
Det kommer gäster över hit idag, och jag och cissi testade lite olika kläder, men vi båda slutade helt svarta. Jag kompenserade allt med turkosa naglar och armband. Hmm...
Dagen ska bli trevlig, men nackdelen är att jag inte får se italiens match! Som halvitalienare är det VÄLDIGT jobbigt.
Men vad har ni för planer för dagen? Blir ingen bild eftersom att jag skriver från syrrans dator!

SOMMAR OCH SOL, FLICKORNA HADE KJOL

2010-06-19, 21:25:02 / Kategori: Mitt liv
Vad är det för sommar vi har? Tack Island! Det här skulle bli en rekordvarm sommar och vad fick vi? TOLV FUKKING MINUS I SLUTET AV JUNI! Okej inte minus, jag skrev fel, men det känns typ så!

Jag minns förra sommaren..när jag, cissi och erik åkte road-trip runt europa. Vi va mest i Italien, där kim också kom på besök. Good times.


Jag och syster förra sommaren i en alpby

EN LUGN LÖRDAG

2010-06-19, 20:48:42 / Kategori: Mitt liv
Cissi och kim är iväg och handlar middag..dvs chips och godis! Vi ska kolla big bang theory och mysa i soffan hela kvällen. Eller till klockan elva när cissi är trött haha.

Hoppas ni får en fin kväll, några planer?

UTGÅNG I NORGE...

2010-06-19, 18:45:46 / Kategori: Dagens outfit


...eller inte. Inte ikväll iaf, trots att det är lördag. Nu när jag bor med mormor syster (no offence cissi) så lär det bli en del hemmakvällar. Suck. Men men, blir mer manad till att skaffa mig mitt egna liv här i norge, egna vänner!

Så ikväll lär det bli big bang theory och en tidig kväll...för dom. Jag har vänt på dygnet, var vaken till klockan åtta imorse. True Blood ftw.

Imorgon fyller Kim år så det blir en "tidig" kväll. Nu ska jag umgås med min syster (som sitter bredvid och blev ytterst vred av att jag kallade henne mormor...)

GODMORGON SVERIGE...ELLER?

2010-06-19, 15:19:15 / Kategori: Mitt liv
Igår klockan 04:30 anlände jag och Kim på hennes och min systers uppfart. Med bilen packad till max (ett under att mina tio flyttkartonger fick plats...) och med tröttheten expanderad to the max.

Jag flyttat. Och jag börjar jobba hos Cecilia, min syster, i djuraffären på måndag och så börjar jag arbeta hos Kim på tisdag. Jag är lite nervös inför Kims jobb eftersom att det är provisionsbaserad lön hos henne.

Nu ska jag kolla lite lägenheter! Vad ska ni göra idag?


Kära systers katt Pikachu och jag i min morgonrock.

PAPPA MIN PAPPA

2010-06-18, 17:04:24 / Kategori: Mitt liv
Vilken stress! Skulle ju egentligen ätit middag hos pappa, och kim skulle kommit runt 7-8, men hon kom nu. Så ingen middag hos pappa, men måste förbi där i vilket fall som helst! Min älskade far!

Och för att göra vår färd till norge enklare, har hon fått punktering på däcket...GREEEAAAT!

OCH SÅ DET JAG HAR PÅ MIG..

2010-06-18, 16:07:26 / Kategori: Dagens outfit



Syns väldigt dåligt, men det är iaf en aprikosfärgad body under den genomskinliga svarta skjortan. Äh ringer pappa och säger att jag kommer tidigare nu!

READY, SET, GO

2010-06-18, 16:05:00 / Kategori: Musik


Nu är det inte mycket tid kvar...är väldigt stressad dock! Egentligen skulle kim komma runt 7-8, men nu kommer hon runt sex, och jag ska hem till pappa runt fem...vill ha lite tid med kära far, hans sambo och min lillebror isac. Åh gud vilken stress!

NU HÄNDER DET!

2010-06-18, 14:23:05 / Kategori: Mitt liv
Jag startade min blogg för någon vecka sen, för att berätta om min flytt från Sverige till Norge. Och ikväll kommer kära Kim och hämtar mig! Mitt rum är kaos. Det står kartonger överallt och ligger skit över golvet som jag inte ska ha med mig..!

Har packat ner min kamerasladd så blir ingen kamerabild, men ska försöka ta en bild med camen på hur rummet ser ut!



Nu ska jag hoppa in i duchen, ska hem till pappa ikväll och äta middag med honom. Så vill jag hinna spela lite wow också! Skriver mer sen då!

VILKEN FET DAG!

2010-06-17, 15:35:01 / Kategori: Mitt liv
Gårdagen var helt underbar! Först träffade jag min storesyster maria på söder. Vi satte oss i en park och pratade innan jag skulle iväg för min sista dag på jobbet.

När jag slutade mötte äldsta brorsan palle upp mig, och vi drog från söder till östermalm för en barrunda! Hade sjukt roligt, träffade massa sociala människor.

Sedan stack vi hem till honom för att göra musik och dricka mera öl. Jag somnade runt halv fem, och han sov inte alls. Va helt underbart!

Om några minuter ska jag sticka till bussen, ska nämligen hem till rikard, en annan av mina bröder och ha gaming night. Vi ska spela på hans 360 hela natten, helst en massa unreal tournament!



Och kan ni fatta..jag flyttar imorgon! Sjukt nervöst, och packat klart har jag verkligen inte gjort...!

Hur har er dag varit? Några roliga planer för helgen?

OHAYOU! - GOD MORGONG!

2010-06-16, 13:58:48 / Kategori: Dagens outfit
Som sagt, godmorgon! Vaknade för några timmar sen av att mitt ex väckarklocka ringde. Han kom hit igår runt tolv, för ett farväl. Typ. Och så är vi ju alla människor med behov. lol.

Iaf, han va här igår, och vi kollade på lite true blood och så. Idag har jag spelat WoW och packat ännu mer. Börjar känna mig lite stressad nu..!

Jag ska snart möta min syster på medis för en fika innan sista dagen på jobbet. Efter jobbet är planen en, eller två öl med brorsan.

Hur ser er dag ut?
Såhär ser jag ut iaf!




MINI SHOPPING....

2010-06-15, 15:53:26 / Kategori: Shopping/Vill ha
...är vad jag gjorde igår innan jag tog tåget för att möta Oskar. Sitter och äter en macka nu innan jag ska till jobbet. Ska säga upp mig idag eftersom att flytten sker på fredag!



Köpte alltså, ett randigt linne, en svart tröja, bustier, två nagellack i roliga färger, svarta strumpbyxor och Stephenie Meyers nya bok, som är en "eclipse novella" haha.

Nu måste jag springa!

USCH FY OCH BLÄ!

2010-06-15, 14:27:15 / Kategori: Mitt liv
Jag har en ganska stor syskonskara, och vi står varandra väldigt väldigt nära. Nyss ringde min älskade storebror Paul och grät i telefonen. Inte så roligt att flytta när det kommer till den fronten!

Nu ska jag hoppa in i duschen, har packat ännu mer idag, och flyttkartongerna vandrar ut till vardagsrummet nu!




JAPANESE EXCHANGE STUDENT

2010-06-14, 14:51:06 / Kategori: Dagens outfit
Jag tror seriöst att jag kommer känna mig som en japanese exchange student när jag kommer till Norge.

Vilsen, ensam, ingen att prata med, och alla tittar lite konstigt...

Så, dagen har jag spenderat med packning, har fått ner alla kläder och lite blandat skit. Snart ska jag sticka hemifrån, först för en liten tur i tumba centrum, ska köpa lite nödvändigheter, sen ska jag fika med oskar för att därefter gå till jobbet.



Lilla oskar, han är alldeles förvirrad och vet inte att jag ska flytta än..det är alltså min arbetskompis.

Well well, här kommer en liten crazy bild på det jag har på mig idag, haha inte alls attraktiv!


Nu ska jag alldeles strax ge mig iväg, men ha en fin dag så skrivs jag mer sen!

JAG ORKAR INTE BÖRJA!

2010-06-14, 11:19:43 / Kategori: Mitt liv
Jag orkar inte börja...aaah! Men jag måste. Upp på vinden, hämta kartonger, sen är det bara att börja packa.

JAG BLIR FAKKING NERVÖÖÖÖS!

Och så måste jag ju fixa mig själv innan jag ska till jobbet och...säga upp mig?! Nervös som sagt. Det kittlas i hela magen...iih...oooh....skriver mer sen när jag är mer sammanhängande!

Puss och kram

I SVERIGE IGEN

2010-06-13, 23:14:09 / Kategori: Mitt liv
Nu sitter jag i köket i hemmet som inte länge till kommer att vara mitt. På fredag kommer nämligen Kim och hämtar mig, och sedan bär det av till Norge. Jag har ingenstans att bo än, men kommer att berätta om allt jag gör för att hitta ett eget boende. Jag kommer berätta om visningarna och ge tips helt enkelt.

Efter en hel dag på tåg och buss ska jag nu äta, och sedan spela wow innan jag sover. Jag är jättetrött.

Hur har er dag varit? Godnatt!

FREDAG HELA VECKAN

2010-06-11, 21:37:12 / Kategori: Mitt liv
Idag har jag varit med på Kims jobb och testat att arbeta där. Det var svårt, men vi hade en rolig dag iallafall. Därefter åkte vi och hämtade upp Cissi på hennes jobb.

Idag bestämde vi också att jag ska komma tillbaka hit redan nästa vecka, för att stanna. Yay, nu händer det!

Åker hem till Sverige på söndag, och då måste jag packa, och på måndag måste jag säga upp mig. Hela veckan kommer gå åt att träffa familj, packa och massa sånt. BRÅTTOM BRÅTTOM.

Men jag är glad. Sen blir det till att skaffa norsk bank, ID och allt sånt. Nu måste jag sluta, och va med dom!

EN SOLIG TORSDAG

2010-06-10, 08:11:30 / Kategori: Dagens outfit

Godmorgon!

Som jag skrev i mitt senaste inlägg är jag på besök hos min syster som bor i Norge. Idag ska jag testa på att arbeta på hennes jobb för att få lära mig hur allt går till och för att få bättre språkkunskaper.

Jag har väldig tur som har en syster som bor i Norge, jag får mycket hjälp och om jag gör bra ifrån mig så har jag även ett deltidsjobb i djuraffären hon jobbar i.

Idag har jag på mig svarta stuprör, en kort lös tröja med zebrainspirerat tryck och vita converse samt silversmycken. Planen för kvällen är att se Sex and the city 2.

 

Ha en fin dag så ska jag försöka skriva mer när jag kommer hem!


KVÄLLSMAT

2010-06-09, 18:21:42 / Kategori: Mitt liv
Vilken underbar dag jag haft! Jag har bara gjort saker som varit skönt för mig. Skrivit för det mesta, och startat den här bloggen.

Nu håller jag på att göra kvällsmat så att den ska vara klar tills dess att min syster och Kim kommer hem. Det är så att jag är på besök hos min syster som bor i Norge just nu.

Till dem lagar jag stekt laxfile tillsammans med lök och zucchini. Tillbehör? Sallad!


En liten dålig webcam bild till er

ATT JOBBA I NORGE

2010-06-09, 17:06:07 / Kategori: All hjälp till Norge


Jag tänkte dela med mig av en länk jag hittade tidigare idag när jag satt och sökte på lägenheter i norge. Det vanligaste, billigaste och enklaste alternativet när man vill flytta till norge är att bo i "kollektiv". Det låter läskigare än vad det är.

När jag hör ordet kollektiv tänker jag på hippies som vandrar omkring nakna, men det är snarare att du är inneboende med människor i din egen ålder. Du väljer själv om du vill bo med människor av samma kön om du tycker det är obehagligt att bo med människor som du inte känner av annat kön.

Varför detta är praktiskt är för att det är väldigt billigt, du får boende fort, och så är det ett bra sät att hitta vänner. Det är människor som kan relatera till din situation, och du lär dig språket fort om du bor med människor från norge. Annars är det ofta svenskar som bor i dessa kollektiv och då behöver du inte känna dig lika vilsen, och så kan du dessutom lära dig mycket av dem.

Här är länken till sidan. Jag hoppas att du finner den hjälpsam.

*Snart kommer det inlägg om kläder, musik och annat kul*

DET HÄR ÄR MIN BLOGG

2010-06-09, 14:26:01 / Kategori: Mitt liv
Jag har alltid undrat vad man ska skriva i första inlägget...det får helt enkelt bli en beskrivning på varför jag gjorde min blogg och vad du kommer att kunna läsa om här.

Jag startade denna blogg för att inom kort kommer jag att flytta till Norge på obestämd tid. Det finns redan många frågor i mitt huvud, och jag vill kunna hjälpa dig som har ambitioner att själv flytta till Norge en dag.

Men min blogg kommer att inehålla så mycket mer. Jag kommer även att skriva om mitt personliga liv och utvecklingen i Norge. Det kommer bli känslomässigt tufft då jag ska starta ett helt nytt liv.

Men mitt personliga liv handlar även om saker jag tycker om, som kläder, filmer, dataspel och mycket mycket mer!

Jag kommer alltså att visa det jag har på mig, det jag tycker är snyggt och liknande. Bloggen kommer alltså att handla om väldigt mycket roliga saker, och får ni ideer, dela med er av dom!

Jag har inte flyttat än, så ni får vara med direkt från start!

Massa kärlek, Rebecka!